28 april 2017

Mijn nieuwe programma MakeMap

Mijn MakeMap programma kan een kml-bestand voor Google Earth genereren om de foto locaties van een fotoalbum gemaakt met het jAlbum programma te tonen op een landkaart. Het is ook mogelijk om een  Google Maps webpagina te genereren om deze locaties weer te geven. Door op de plaatsmarkeringen, in de vorm van een camera, op de kaart te klikken wordt een miniatuur weergegeven van de foto die op die plaats is genomen. Als u op de miniatuur of de link onder de miniatuur klikt, wordt de bijbehorende dia pagina geopend.

U kunt dit gratis programma downloaden (Engelse versie) vanaf de software downloadpagina van mijn website.

De huidige versie kan kaarten maken voor albums gemaakt met de PhotoSwipe Skin versie 1.4.5, de Slide Show 4 skin versie 4.0.1 en de Turtle skin versie 5.5.16 (alleen als het vakje 'Maak afbeeldingspagina's op de jAlbum 'Pagina's' Instellingen open is).

Voorwaarde voor het genereren van een kaart is dat uw foto's GPS informatie bevatten en u de locatieweergave op een dia pagina hebt ingeschakeld.

Hier is een voorbeeld van zo een kaart:


Bekijk een voorbeeld van een gegenereerde kaart met Google Maps of Google Earth.  Deze kaarten tonen ook de tracks die gegenereerd worden door een GPS. Deze tracks worden toegevoegd via het Google Earth programma na de conversie van het gpx-tracklog bestand naar een kml-bestand met mijn programma ConvertTrack.

Maak in de skin een link naar deze kaart vanaf de indexpagina zoals u hier ziet voor de Slide Show 4 skin of hier voor de Turtle skin. Met de Turtle skin kunt u dat doen met de aangepaste link op het tabblad Site en met de PhotoSwipe en Slide Show 4 skin kunt u de link op het tabblad 'Links' invoeren.

Dit programma is gebaseerd op dezelfde functie als beschikbaar in mijn EditPhotoInfo programma, maar in deze implementatie wordt de GPS informatie gehaald uit het html- of js-bestand dat door jAlbum wordt gegenereerd. Met jAlbum versie 14 kan het ook gebruikt worden met originele DNG- en TIFF bestanden .

Het EditPhotoInfo programma haalt de GPS informatie van de originele JPEG afbeeldingen in de jAlbum afbeeldingsmap en heeft meer functies zoals de geotagging van de foto's met een GPS gpx bestand.

Voor meer informatie zie ook mijn notitie How to add a map to a Slide Show 4 or PhotoSwipe album.

Geen opmerkingen: