10 december 2014

Nieuwe versie 3.1.2.van SchudBridgSpellen / ShuffleBridgeCards

Een bridger, die zijn naam niet wil laten vermelden, stuurde mij een alternatieve methode om te schudden. Hij omschrijft zijn methode als volgt:

Als het op schudden van kaarten aankomt, is er niets willekeuriger dan een mens. Ze kunnen gewoon direct de kaarten gaan verdelen, maar ze kunnen ook eindeloos stapeltjes maken en die door elkaar heen husselen voor ze te verdelen. Ook weet je nooit hoe hoog het stapeltje is dat iemand gaat husselen.

Tot nog toe deden de computer kaartdeelprogramma’s niets anders dan willekeurig 52 nummertjes maken en die in 4 setjes doen. Probleem is dat het mechanisme in PC dat de willekeurige nummertjes maakt nog gebaseerd is op een computer uit 1985. Het mechanisme is vaak te langzaam voor de moderne computer. Er ontstaan series.

Aan het  Shufflebridge programma is nu een ander soort software component opgenomen. Het trekt ook willekeurig nummertjes, maar creëert een virtueel kaartdeck. Dit virtuele kaartdeck wordt nu op verschillende manieren gehusseld zoals ook mensen dat doen. Via een scala van in de computer ingebouwde mogelijkheden wordt telkens de tijd en de te nemen stapeltjes aangepast. Het husselen kan heel vaak gebeuren, maar ook nooit (hoewel deze kans oneindig klein is) voordat er 4 handen worden gemaakt. Er ontstaan dan handen zoals ze ook door handmatig schudden worden gemaakt.

Als U deze methode wil gebruiken, dan moet U in het Opties scherm (menu Extra > Opties...) 'Gebruik NaturalShuffle voor het schudden' aanvinken. U kunt mij via e-mail laten weten of U verschil ziet met de tot nu toe gebruikte methode.

Meer informatie in de on-line helpfile.

U kunt het programma gratis installeren vanaf mijn software download pagina.

Geen opmerkingen: