18 december 2009

Fout met de DFT.nl site in programma BeursKoersen

Als U in versie 3.3 (of ouder) van het programma BeursKoersen de DFT.nl pagina selecteert via de combobox, dan krijgt U waarschijnlijk een foutvenster te zien met de titel: 'Fout in het script voor Internet Explorer' en de boodschap: 'Fout opgetreden in het script op deze pagina'. Onderaan zie U staan: 'Wilt u doorgaan met het uitvoeren van scripts op deze pagina?'

U kunt dan op Nee of Ja klikken, maar dat helpt niet: het venster komt steeds weer terug.

Om het programma te stoppen, start U het programma Taakbeheer, door met de rechter muisknop onderaan op de Windows Startbalk te klikken. Selecteer in dat programma de tab Toepassingen. Klik daar op de regel 'Beurskoersen - Telegraaf.nl - ..' en daarna onderin op de knop 'Taak beëindigen' en in het volgende venster klikt U op de knop 'Nu beëindigen '.

Helaas is het zo dat de fout direct weer optreed als U het programma BeursKoersen weer opstart, omdat het programma onthoudt waar hij gebleven was, dus de laatst gekozen webpagina wordt weer geselecteerd. Daarom moet de file user.config, waarin dat opgeslagen wordt, verwijderd worden. Gemakshalve verwijderen we de map waarin die file staat.

Start daarvoor de Verkenner op en type daar als adres in:

%Userprofile%\AppData\Local

U komt dan onder Windows Vista en Windows 7 in een map met de naam C:\Users\UserNaam\AppData\Local waarbij UserNaam gelijk is aan de naam van de huidige gebruiker (de diskletter C kan ook anders zijn).

Bij Windows XP is het de map “C:\Documents en Settings\UserNaam\Local Settings\Application Data”. Om daar te komen moet U in de Verkenner via Extra/Map opties…/Weergave de onderwerpen ‘De inhoud van Systeem mappen weergeven’ en ‘Verborgen bestanden en mappen weergeven’ aanvinken.

Open in gevonden map de map WolffSoftware en verwijder daar alle mappen die beginnen met de tekst 'BeursKoersen.exe_Url_'. Daarna kunt U programma BeursKoersen weer zonder problemen opstarten, maar selecteer niet meer de DFT.nl site!

U kunt ook met de Verkenner zoekfunctie naar de files die beginnen met BeursKoersen.exe_Url zoeken. Daarbij moet U wel in de Geavanceerde zoekopties de volgende onderwerpen aanvinken: ‘Systeemmappen doorzoeken’, ‘Verborgen mappen en bestanden doorzoeken’ en ‘Submappen doorzoeken’. In het resultaten venster kunt U de gevonden mappen direct verwijderen.

Mijn excuses voor dit ongemak!

In de nieuwe versie 3.3.1 is dit probleem verholpen. U kunt de nieuwe versie weer ophalen van mijn download pagina.

Geen opmerkingen: