28 mei 2007

Nieuwe versie 2.8 van programma Effecten_Beheer

In versie 2.8 zijn de volgende punten gewijzigd of toegevoegd:

Het belastingpercentage dat berekend wordt bij dividend is nu 15%. In de ini-file kan dat gewijzigd worden.

Na de invoer van een transactie wordt er niet meer gevraagd of de transactiekoers in de slotkoersen tabel opgeslagen moet worden. Als U die vraag wel wilt zien, dan moet U in de ini-file de 0 in de regel 'Vraag om transactiekoers op te slaan=0' wijzigen in 1.

Na het importeren van nieuwe koersen werd de watchlist niet automatisch bijgewerkt, dat is nu gecorrigeerd.

Zowel in de watchlist als in de rendementen overzicht wordt de laatste koers van een effect gekleurd weergegeven als deze laatste koers onder het steunniveau gekomen is (rood) of boven het weerstandsniveau geklommen is (groen).

Bij opties werd de contract grootte niet correct verwerkt, dat is nu gecorrigeerd.

Als onderin de tab Koersen / Import file het hokje 'Alleen de Vrijdag koersen' aangevinkt is en er wordt geen Vrijdag koers gevonden, maar wel een Zondag koers, dan wordt deze laatste koers in de database gezet (komt voor bij 'iShares China 25' opgehaald van de Beleggen.nl site).

De tekst bovenin de trend kolom is nu ook correct direct na het opstarten en als het aantal dagen van de trend periode gewijzigd wordt.

Alle trendlijnen in een grafiek kunnen nu ook gewist worden als er geen lijn geselecteerd is.

Probleem met datum in Yahoo csv files gecorrigeerd.

De nieuwe versie kunt U weer ophalen van mijn download pagina.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte André,
Ik heb uw programma tijdens het weekend gedownload en uitgeprobeerd. Vooreerst mijn felicitaties voor het prachtige werk. Sta mij toe toch een vraagje te richten om, indien mogelijk, voor een kleine aanpassing. Voor wat betreft de beleggingsfondsen uitgegeven in België is het met de aangereikte webpagina's niet mogelijk om deze koersen te downloaden. Ook met uw programma beurskoersen is het niet mogelijk om ze in het juiste formaat op te slaan. Uiteraard voor zover mijn huidige kennis van het programma toereikend is. Een belangrijke website op dat vlak in België is de website van 'DE TIJD' http://www.tijd.be(het financiele dagblad in BE). Op deze website kan je alle beleggingsfondsen van BE terugvinden. Is het mogelijk om deze koersen te importeren in uw programma. Ik denk dat heel wat belgen gebruik maken van deze site. Waarvoor dank.
Willy

André Wolff zei

De meeste beleggings fondsen zijn te vinden door in BeursKoersen de MorningStar Quick rank te selecteren. Ook via de Eurobench interesselijst zijn veel beleggingsfondesen, ook uit Belgie te selecteren. Heeft U gekeken of U daar Uw fonden kan vinden?
Zo niet kijk dan eens op http://www.morningstar.be . Die site zit nog niet in BeursKoersen, maaris er veel gemakkelijker aan toe te voegen dan ttp://www.tijd.be

Met vriendelijke groet,

André Wolff

Anoniem zei

Dag André,
Thanks voor de reactie. Alhoewel 'www.morningstar.be' niet de volledige lading dekt is dit zeker een goed alternatief. indien u deze site zou willen toevoegen zou ik u daarvoor dankbaar voor zijn. Indien mogelijk misschien in uw beide programma's.
dank bij voorbaat,

Willy

André Wolff zei

In de nieuwe versie 2.1 kan desgewenst de Belgische Morningstar site i.p.v. de Nederlandse site gebruikt worden.